U gaat onze regio proeven…

Welkom bij de Gerardushoeve. Kijk naar buiten, naar de prachtige omgeving. Geniet van de natuur die hier nog volop aanwezig is en zo dadelijk ook terug te vinden is op uw bord.

Wij oogsten de regio. De wijnen worden op loopafstand gemaakt, op basis van druiven die hun voedingsstoffen in de Limburgse löss en kalk vinden. Onze bieren wor­den gebrouwen in de directe nabijheid, in België en Nederland, door mergel gefilterd water en deels met Limburgse hop en gerst.

Ons rundvlees komt van dieren die zijn geboren en getogen in Epen en gefokt zijn door neef Rick Frijns van De Oosterberg 500 meter verder op. Biologischer kan het haast niet.
Wellicht heeft u de navolgers van wat u op uw bord krijgt al zien lopen in onze weilanden waar u op uitkijkt. Ook onze varkens worden door Joshua van KUUSJ goed verwend en zijn van maart tot oktober ook bij ons te bewonderen. Vervolgens garanderen de slagerijen kusters en Lenoir een diervriendelijke en verantwoorde verwerking.

Vlak bij ons om de hoek ligt het Franstalig gedeelte van België. Uit dit gebied krijgen wij Frans sprekende eenden. Het wild dat wij gebruiken komt uit het Vijlenerbos, waar u vast al doorheen bent gewan­deld. Onze forellen komen uit Mechelen van de Geulhof, de andere vissen die wij aanbieden op de kaart komen uit de zee. Hiervoor is een directe zeelijn noodzakelijk, die wij realiseren vanuit Yerseke. Vanuit hier krijgen wij elke ochtend dagverse aanvoer.

De verse groenten en vruchten worden geplukt, gestoken en geoogst door diverse landbouwers uit de buurt en rechtstreeks naar onze keuken gebracht. Wat zich vanochtend nog koester­de in de löss, proeft u zo dadelijk op uw tong. Ook de kruiden die de gerechten verrijken zijn hier geteeld en verduurzaamd door biologisch teler Frank Radder.

En natuurlijk zijn er onze bakkers, in Epen en Slena­ken, die zo creatief mogelijk omgaan met de graansoorten en vele verrassende ingrediënten. Proef de onalledaag­se broodsoorten en bijzondere vlaaien. Dit is Limburg ten voeten uit! Geniet van de gerechten die ons team u onder leiding van Jeffry van der Kwaak voorschotelt.