U gaat onze regio proeven…

Welkom bij de Gerardushoeve. Kijk naar buiten, naar de prachtige omgeving. Geniet van de natuur die hier nog volop aanwezig is en zo dadelijk ook terug te vinden is op uw bord.

Wij oogsten de regio. De wijnen worden op loopafstand gemaakt, op basis van druiven die hun voedingsstoffen in de Limburgse löss en kalk vinden. Onze bieren wor­den gebrouwen in de directe nabijheid, in België en Nederland, door mergel gefilterd water en deels met Limburgse hop en gerst.

Ons rundvlees komt van dieren die zijn geboren en getogen in Margraten. Wellicht heeft u de navolgers van wat u op uw bord krijgt al zien lopen in de weiden langs de Rijksweg. Ook de varkens in Ulestraten en Mechelen worden goed verwend. Vervolgens garanderen de slagerijen Kusters en Lenoir een dier­vriende­lijke en verantwoorde afhandeling.

Vlak bij ons om de hoek ligt het Franstalig gedeelte van België. Uit dit gebied krijgen wij Frans sprekende eenden. Het wild dat wij gebruiken komt uit het Vijlenerbos, waar u vast al doorheen bent gewan­deld. Onze forellen komen uit Gulpen, de andere vissen die wij aanbieden op de kaart komen uit de zee. Hiervoor is een directe zeelijn noodzakelijk, die wij realiseren vanuit Yerseke. Vanuit hier krijgen wij elke ochtend dagverse aanvoer.

De verse groenten en vruchten worden geplukt, gestoken en geoogst door diverse landbouwers uit de buurt en rechtstreeks naar onze keuken gebracht. Wat zich vanochtend nog koester­de in de löss, proeft u zo dadelijk op uw tong. Ook de kruiden die de gerechten verrijken zijn hier geteeld en verduurzaamd door biologisch teler Frank Radder.

En natuurlijk zijn er onze bakkers, in Epen en Slena­ken, die zo creatief mogelijk omgaan met de graansoorten en vele verrassende ingrediënten. Proef de onalledaag­se broodsoorten en onze bijzondere vlaaien. Dit is Limburg ten voeten uit! Geniet van de gerechten die ons team u voorschotelt.

 

Onze openingstijden :             

Ons restaurant en terras :
De hele week geopend van: 10.00 tot 22.30 uur
Onze keuken neemt bestellingen aan :
maandag t/m vrijdag van:  12.00 tot 20.30 uur
zaterdag en zondag van: 10.00 tot 20.30 uur